Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler Sosyal Medya

Yahoo Foursquare’i Almak İçin Görüşmeler Yapıyor

Marissa Mayer’in göreve başladığından bu yana kendini yeniden konumlayan ve Tumblr dahil pek çok satın alma ile özellikle mobil tarafta elini güçlendiren ve eski şaşaalı günlerine dönmeyi planlayan Yahoo! Foursquare’i almak için görüşmeler yapıyor.

Pek çok kaynaktan paylaşılan ancak henüz resmi olarak doğrulanmayan görüşmeler başarıya ulaşırsa Yahoo!, özellikle lokasyon bazlı servislerde elini oldukça güçlendirmiş olacak. Satın almanın değerinin 900 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Foursquare uygulamasını ikiye bölerek yoluna Foursquare ve Swarn uygulamaları ile yoluna devam eden Foursquare’i satın alarak Yahoo! mobil alanda önemli bir avantaj daha yakalamış olacak.

Şirket ayrıca Safari’de varsayılan arama motoru olmak için de Apple ile görüşmelerini sürdürüyor.

İlgili İçerikler

Mobil Dünya Kongresi Barcelona’da Başladı

Zehra Öney

Mercedes-Benz ile Nvidia, Güncellenebilir Araçlar Konusunda İş Birliği Yapıyor

Zehra Öney

Google Yeni İşletim Sistemi Android M’i Tanıttı

Zehra Öney

Yorum yapın