Zehra Öney
Genel

ABD Reklam Gelirleri Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı

Interactive Advertising Bureau (IAB) ABD Üçüncü Çeyrek Reklam Gelirleri Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2015 yılının üçüncü çeyreğinde sektör kendi rekorunu kırarak %23 oranında arttı. Üçüncü çeyrekte ABD reklam gelirleri 15 milyar dolara ulaştı.

ABD’de ilk 6 aylık reklam gelirleri ise şimdiye kadarki en iyi ilk 6 aylık bir rekora ulaşmıştı: 27.5 milyar dolara ulaşan ilk 6 aylık reklam gelirlerinde ise en büyük artış %54 ile mobilin oldu. ABD’de mobil reklam gelirleri yılın ilk 6 ayında 8.2 milyar dolara ulaştı.

Mobilin artan gücü, sadece ABD’de değil, tüm dünyada da etkisini sürdürüyor. Reklam gelirlerinin yanı sıra başta mobil olmak üzere dijital reklam yatırımları da artmaya devam ediyor. Magna Global’in hazırladığı ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan rapora göre 2017 yılında dijital reklam harcamaları TV reklam harcamalarını geçecek.

İlgili İçerikler

Evidea 3 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Zehra Öney

Microsoft Üç Aylık Gelir Raporunu Açıkladı: Gelir Yüzde 14 Arttı

Zehra Öney

Gurme Türk Yemekleri Sunan Meal Box 3,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Zehra Öney

Yorum yapın