Zehra Öney
Mobil Pazarlama Mobil ve Dijital Teknolojiler

2016 Yılında Mobil Reklamlar Üçüncü En Büyük Reklam Aracı Olacak

Diğer reklam modellerine göre, oldukça yeni bir reklam modeli olan mobil reklamların istikrarlı büyümesi devam ediyor. Her geçen yıl çift haneli oranlarla büyümesini mobil reklamlar, 2016 yılında en büyük 3. reklam modeli haline gelecek.

ZenithOptimedia’nın yayınladığı rapora göre, önümüzdeki yıl tüm reklam pastasından %12.4 oranında pay alacak. Gazete reklamlarının oranı ise %11.9 olarak gerçekleşecek.

ZenithOptimedia’nın raporuna göre, mobil reklamların 2016 yılında %38 büyüyerek 71 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Gazete reklamlarının ise %4 oranında azalarak 68 milyar dolara gerilemesi tahmin ediliyor.

Zenith’in raporundaki verilere göre, televizyon ve masaüstü reklamlarından sonra üçüncü reklam modeli olmasının yanı sıra, bu yıl boyunca yapılacak toplam reklam yatırımlarının 569.65 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

eMarketer’in raporuna göre ise, 2015 yılında tüm reklam yatırımlarının %5.7 oranında büyümesi bekleniyor, bu oranın 170.17 milyar dolarını ise dijital reklamlar oluşturacak.

Reklam sektöründe Kuzey Amerika’nın birinciliği devam ediyor. Amerika’nın ardından Asya-Pasifik, Batı Avrupa, Latin Amerika, Merkez ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika takip ediyor. Bunun yanı sıra, 2019 yılında Asya-Pasifik pazarının reklam yatırımlarının Amerika’dan daha fazla olması da bekleniyor.

Related posts

Yüksek Teknolojiyle Bitki Yetiştirmek

Zehra Öney

3D Touch Artık Facebook Uygulaması İçinde de Kullanılabilecek

Zehra Öney

Blippar Yeni Yılınızı Kutluyor

Zehra Öney
Zehra Öney
Web Sitesi