Zehra Öney
Genel Sosyal Medya

Facebook’un Piyasa Değeri 1 Trilyon Dolara Ulaştı

Facebook’un Piyasa Değeri 1 Trilyon Dolara Ulaştı

Facebook, 1 trilyon dolar eşiğini geçti.

The Verge tarafından yayınlanan habere göre, Facebook, Pazartesi günü, ilk kez 1 trilyon piyasa değerini geçti.

Sosyal medya şirketi, bu eşiği aşan beşinci ABD’li şirket oldu. Daha önce 1 trilyon eşiğini geçen şirketler, Apple, Microsoft, Amazon ve Google’ın da sahibi olan Alphabet’ti.

Facebook’un hisseleri Pazartesi günü %4,2 artışla 355,64 dolardan kapandı. Artıştaki en büyük etken, ABD Federal Ticaret Komisyonu ile eyalet savcılarının Facebook’a karşı birlikte açtıkları tekel davasının reddedilmesi oldu.

Facebook’un piyasa değeri 2020 yılının Mart ayında 416,2 milyar dolara düşmüştü. O günden bu yana şirketin piyasa değeri 592 milyar dolar daha arttı. Facebook’un halka arzı 2012 yılının Mayıs ayında yapılmıştı ve şirketin piyasa değeri 104 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Görsel: reddit.com

İlgili İçerikler

Facebook Markalı Akıllı Saat Önümüzdeki Yıl Piyasaya Çıkıyor

Zehra Öney

Twitter, Otomatik Silinen Tweet Özelliğini Kullanıma Sundu: Fleets

Zehra Öney

Facebook, Sesli ve Görüntülü Arama Özelliğini Ana Uygulamasına Geri Getiriyor

Zehra Öney