Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler Sosyal Medya Sosyal Yaşam

WhatsApp, Fotoğraf ve Videoların Sadece “Bir Kez Görüntüleme” Özelliğini Kullanıma Sundu

WhatsApp, Fotoğraf ve Videoların Sadece “Bir Kez Görüntüleme” Özelliğini Kullanıma Sundu

WhatsApp’ta artık fotoğraf ve videolar bir kez görüntülendikten sonra yok olabilecek.

The Verge tarafından yayınlanan habere göre, WhatsApp da yok olan fotoğraf ve videolar kulübüne katılıyor. Uzun süre beta sürümü test edilen yeni özellik, daha fazla kullanıcı için yayınlandı.

Bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar sadece “bir kez görüntüleme” izni veren fotoğraf ve videoları uygulama üzerinden gönderebilecekler ve bu mesajı alan kişi, fotoğrafı ve videoyu aldığında onu sadece bir kez görüntüleyebilecek. Mesajı alan kişinin, onları görüntüleyebilmek için “Fotoğraf” ya da “Video” butonuna basması gerekecek. Fotoğraf ya da video kapatıldığında artık erişilmesi mümkün olmayacak.

Bunun yanı sıra, içerik sadece Bir Kez Görüntüleme ile gönderilmiş olsa dahi alıcılar fotoğraf ya da videonun ekran görüntüsünü alabilecek ya da ekran kaydı yapabilecekler. Snapchat’in aksine, WhatsApp, içeriğin ekran görüntüsünün ya da kaydının alınması halinde göndericiyi bilgilendirmeyecek.

İçerikler, gönderildikten sonra 14 gün boyunca erişilebilir olacak; bu süre zarfında açılmayan içerikler otomatik olarak silinecek.

Görsel: blog.whatsapp.com

İlgili İçerikler

5G Operatörlere Ne Kadar Kazandıracak?

Zehra Öney

İnsanların Çalışmadığı İlk Banka Şubesi Çin’de Açıldı

Zehra Öney

Görsel Arama Motoru Teknolojisi ve Tarihçesi

Zehra Öney