Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler

BlackBerry Cihazları 4 Ocak İtibarı ile Pek Çok Özelliğini Yitirecek

BlackBerry Cihazları 4 Ocak İtibarı ile Pek Çok Özelliğini Yitirecek

Bir devrin sonu: BlackBerry’nin yayınladığı duyuruya göre BlackBerry cihazları 4 Ocak itibarı ile pek çok özelliğini yitirecek.

BlackBerry, 2000’li yılların en önemli akıllı telefon markalarından biriydi. Q klavyesi ve güvenli sistemi sebebiyle çokça tercih edilen BlackBerry cihazları, ABD’de %50 pazar payına ulaşmıştı. Ancak iPhone ve diğer Android cihazların yaygınlaşması ile popülerliği azalan BlackBerry, 2013 yılında yeni işletim sistemi BlackBerry 10’u duyurmuş, bu başarısız olunca 2015 yılında Android işletim sistemine sahip telefonlarını kullanıma sunmuştu. Ancak yine başarısız olunca, 2016 yılında markasını lisanslamaya başlayan şirket, artık siber güvenlik yazılımına odaklanmış durumda.

The Verge tarafından yayınlanan habere göre, 4 Ocak 2022, üzücü bir gün olacak. Şirket tarafından yayınlanan duyuruda, 4 Ocak itibarı ile artık BlackBerry cihazların güvenilir bir servis sunamayacağı belirtildi. BlackBerry 10, BlackBerry 7.1 ya da eski sürümleri kullanan telefonlar ile BlackBerry PlayBook kullanan tabletler, kablosuz ağlara ya da mobil ağlara bağlı olsalar dahi arama, mesaj gönderme, veri kullanma hatta acil yardım hatlarını arama gibi temel fonksiyonlarını gerçekleştirme konusunda sorun yaşayabilecek.

Görsel: blackberry.com

İlgili İçerikler

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro Tasarımları Ortaya Çıktı

Zehra Öney

Google’ın Üst Şirketi Alphabet, Birinci Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Zehra Öney

2021 Yılında Yeni Emoji Yayınlanmayacak

Zehra Öney