Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler Siber Güvenlik

Geçen Yıl 200’den Fazla Mobil Uygulama ve Siteden Kişisel Bilgiler Sızdırıldı

Geçen Yıl 200’den Fazla Mobil Uygulama ve Siteden Kişisel Bilgiler Sızdırıldı

Kimlik bilgilerinin sızdırılması, günümüzün en önemli güvenlik sorunlarından: 2016’da 200 mobil uygulama ve siteden kişisel bilgilerin sızdırıldığı belirlendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler zaman zaman çeşitli sorunlara da yol açabiliyor. Bunların en önemlisi ise, kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvenliği: Kişisel banka hesaplarının ve kredi kartlarının boşaltılması, kimlik hırsızlığı, kişisel hesapların çalınması en çok karşılaşılan sorunların başında geliyor.

Veri güvenlik firması Wandera’nın yayınladığı Mobile Leak Report 2017’ye göre, 2016 yılında 200’den fazla mobil uygulama ve siteden kişisel bilgiler sızdırıldı. 20 farklı ülkedeki mobil uygulama ve siteleri inceleyen araştırma sonrasında “kişisel olarak tanımlanabilir” bilgi sızdırılması ile ilgili önemli kanıtlar bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

“Kişisel olarak tanımlanabilir” bilgiler finansal bilgilerin yanı sıra, adres bilgileri, telefon numaraları, iletişim bilgileri, yazışmalar ve kişisel olarak kullanıcı ile bağdaştırılabilir diğer bilgileri kapsıyor.

Bazı web sitelerinin bilgi sızdırılmasına daha fazla maruz kaldığının belirtildiği raporda, “yetişkin” kategorisinde bulunan ilk 50 sitenin %80’inde bilgi sızdırılması tespit edildi.

Bütün bilgi sızdırılmalarının %60’ı ise üç kategoriden geliyor: Bunlar, haber/spor, iş/endüstri ve alışveriş.

İlgili İçerikler

Photoshop’un Ücretsiz Versiyonu iOS’e Geliyor

Zehra Öney

Blippar Türkiye CEO’su Zehra Öney Oldu | TechInside

Zehra Öney

Google, Chrome OS Flex ile Eski Mac ve Windows Bilgisayarları Kurtaracak

Zehra Öney