Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler Sosyal Yaşam

Çip Üreticisi Intel Aşı Olmayan Çalışanlarını Ücretsiz İzne Çıkaracak

Çip Üreticisi Intel Aşı Olmayan Çalışanlarını Ücretsiz İzne Çıkaracak

Intel, aşı olmayan çalışanlarını ücretsiz izne çıkaracak ancak sağlık sigortalarını devam ettirecek.

The Verge tarafından yayınlanan habere göre, Intel, şirket bünyesinde gönderilen bildirim doğrultusunda, 4 Ocak 2022’den itibaren aşı olmanın zorunluluk olacağını ve bu tarihten itibaren kurala uymayan ya da neden aşı olamadığına dair yasal bir dayanak sunmayan çalışanlarının ücretsiz izne çıkarılabileceğini duyurdu.

Intel, yayınladığı bildiride “Yasal ortamı yakından izliyoruz ve Georgia’daki davanın yanı sıra diğer benzer davaların tamamen karara bağlanmasının zaman alacağını düşünüyoruz. Bu arada, çalışanlarımızı, güncellemeler, gerekli eylemler ve sonraki adımlar hakkında düzenli olarak bilgilendirmeye odaklanıyoruz. Bu, test ve konaklama taleplerine hazırlanmayı da içeriyor.” dedi.

Intel’in dünya çapında 110.000 çalışanı bulunuyor. Bunların yaklaşık 21.000’i şirketin Oregon’daki genel merkezinde çalışıyor.

Görsel: engadget.com

İlgili İçerikler

Yeni Bir Yazılım Sahte Videoları Yüzde 96 Doğrulukla Tespit Ediyor

Zehra Öney

Samsung TV Oyun Merkezi, Oyun Servislerini Tek Uygulamada Topluyor

Zehra Öney

Google Felçli Kişilere 100.000 Home Mini Hediye Edecek

Zehra Öney