Ford, çip tedarikinde yaşanan sıkıntı sebebiyle Kuzey Amerika’daki üretim merkezlerinde üretimi sınırlandırıyor.
CNN tarafından yayınlanan habere göre, Ford, global çapta yaşanan çip tedarik sorunları nedeniyle üretim merkezlerindeki üretimi geçici olarak durduruyor. Ford adına konuşan yetkili, ABD, Meksika ve Kanada’daki 8 üretim merkezinde, üretimin askıya alınabileceğini belirtti.
Üretim durdurma kararı, Ford’un Kansas City’deki üretim merkezini de etkiliyor ki bu merkez, aynı zamanda, Ford’un en popüler ve en çok kâr getiren araçlarından biri olan F-150’nin üretim merkezi.
Bu, Ford’un, çip tedarik sorunları nedeniyle aldığı ilk üretim durdurma kararı değil; ayrıca Ford da bu konuda karar alan tek marka değil. Geçtiğimiz Eylül ayında, General Motors da Kuzey Amerika’daki 4 üretim merkezi dışındaki diğer üretim merkezlerinde, malzeme sıkıntısı nedeniyle üretimi durdurmuştu.
Görsel: reuters.com