Zehra Öney
Trend Teknolojiler

Spotify İlk Cihazını Deniyor: Akıllı Araba Asistanı

Spotify İlk Cihazını Deniyor: Akıllı Araba Asistanı

Spotify kendi donanımını çıkarmaya hazırlanıyor. 

Dünyanın en önemli müzik dinleme uygulamalarından biri olan Spotify, donanım alanına da girmeye hazırlanıyor. The Verge tarafından yayınlanan habere göre, sesle kontrol edilen akıllı araba asistanını test eden Spotify, cihazın adını Car Thing olarak açıkladı. 

Testlere başlayan Spotify, seçtiği Premium kullanıcılarına cihazı ücretsiz olarak veriyor. Arabaların 12 voltluk çakmak bölmesine takılarak çalışan cihaz, doğrudan arabayla ya da kullanıcıların cep telefonlarıyla Bluetooth üzerinden bağlantı kurabiliyor. “Hey, Spotify” sesli komutuyla aktif hale gelen cihaz, kullanıcının Spotify hesabıyla bağlantılı olacağı için kullanıcılar şarkı listelerine de erişebilecekler. 

Sol tarafında dairesel ekranı bulunan cihaz, bu ekranda çalınan şarkıyı gösterecek, sağ tarafta yer alan butonlar aracılığıyla da kullanıcılar cihazı kontrol edebilecekler. 

Testlerin sadece Amerika’da sürdürüleceğini belirten Spotify, cihazın başka ülkelerde test edilip edilmeyeceği ya da ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Görsel: engadget.com

Related posts

Japonya’da Çiftçilerin Tarlalarını Robot Kurtlar Koruyor

Zehra Öney

IMAX Sanal Gerçeklik Alanına Giriş Yapıyor

Zehra Öney

Bu Filmin Başrolünde Yapay Zekaya Sahip Bir “Makine” Oynayacak

Zehra Öney

Leave a Comment

Zehra Öney
Web Sitesi