Zehra Öney
Genel

2015 Yılında En Öne Çıkan Reklam Modeli Hangisi Olacak?

Bu soruya Yahoo!’nun CEO’su Marissa Mayer’in cevabı “native” reklam oldu. Geleneksel reklam modellerinden daha farklı olan ve başarılı uygulandığında diğer reklam modellerine nazaran daha fazla organik etkileşim sağlayan “native” reklamlar Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı.

Bunun çeşitli sebepleri olabilir: Native reklamlar her ne kadar bir reklam olsa da, mesajını ve kampanya fikrini yayınlandığı mecranın dinamiklerine uygun olarak verdiği için kitleleri çok fazla rahatsız etmiyor.

Benzer bir dönüşümü video reklamlar da geçiriyor: Kullanıcıların çok ama çok büyük bir bölümü, örneğin YouTube’da asıl izlemek istediği videodan önce çıkan reklamları izlemiyor ve 5 saniye sonra reklamı atlıyor. Oysa aynı kullanıcı başarılı bir viral videoyu izlemekle kalmıyor, aynı zamanda sosyal mecralarında da arkadaşlarıyla, takipçileriyle paylaşıyor.

Native reklamlar da bu yüzden, örneğin BuzzFeed’de yayımlandıklarında çok yüksek oranda paylaşım alıyorlar.

Yahoo!’nunda native reklamlara yönelmesi pek boşuna değil, geçtiğimiz yıl banner reklam gelirleri %5 oranında azalan şirketin native reklam gelirleri bir önceki yıla göre iki kat arttı.

Related posts

Skype Anlık Tercüme Yapmaya Başladı

Zehra Öney

Ajan Smith Zararlı Yazılımı Gerçek Android Uygulamalarını Sahteleriyle Değiştiriyor

Zehra Öney

Anonymous 13.000 Şifre ve Kredi Kartı Bilgisini Sızdırdı

Zehra Öney
Zehra Öney
Web Sitesi