Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler

2016 Yılında Mobil Uygulama Pazarı Nasıldı?

2016 Yılında Mobil Uygulama Pazarı Nasıldı?

2016 yılında mobil uygulama dükkanlarındaki indirilme sayısı %15 artış gösterdi.

Akıllı telefonların hayatımıza kattığı en önemli gelişmelerden biri de mobil uygulamalar oldu. Kullanıcıların telefon şirketlerinin sunduğu çözümler yerine telefonlarında pek çok farklı özelliği ve yeniliği barındırmalarını sağlayan uygulamalar, kendi pazarını oluşturdu. Anlık mesajlaşma uygulamaları, oyunlar, mobil sipariş ve rezervasyonlar, fotoğraf paylaşım uygulamaları derken uygulama dünyasının farklılığı ve çeşitliliği her geçen yıl büyümesini sürdürdü.

App Annie’nin yayınladığı 2016 raporu ise pazarın büyüklüğünü gözler önüne seriyor: Rapora göre, 2016 yılında uygulama dükkanlarındaki indirilme sayısı %15 artış gösterdi ve App Store’da 13 milyara, Google Play’de ise 90 milyarın üzerine ulaştı.

Mobil uygulamalarda geçirilen süre ise 2016 yılında 150 milyar saat olarak gerçekleşti. Bu, 2015’e göre %25 artış demek. Bu verinin sadece Android platformunu kapsadığını ve Çin’i kapsamadığını belirtmek gerekiyor.

2016 yılında uygulama dükkanlarındaki gelir de son derece önemli seviyelere ulaştı: App Store ve Google Play Store’daki yayıncıların gelirleri bir önceki yıla göre %40 artış göstererek 35 milyar dolara ulaştı.

Related posts

İmrendiğiniz Ürün Bir Telefon Kadar Yakın | Mynet

Zehra Öney

Siri Artık Türkçe

Zehra Öney

App Store’da 2020’de 5 Milyon Uygulama Olacak

Zehra Öney
Zehra Öney
Web Sitesi