Zehra Öney
Mobil ve Dijital Teknolojiler

2016 Yılında Gerçekleşen En Büyük Teknoloji Anlaşmaları

2016 Yılında Gerçekleşen En Büyük Teknoloji Anlaşmaları

LinkedIn’den NetSuite’e, Harman’dan Supercell’e 2016 yılında gerçekleşen en büyük teknoloji anlaşmaları…

Gelişen teknoloji ile birlikte pek çok yeni şirket ve iş kolu da hayatımıza dahil oldu. Birkaç yıl öncesine kadar hayatımızda yer almayan Uber gibi yepyeni iş kollarının yanı sıra, uygulama mağazalarından çıkıp çok büyük gelirlere ulaşan yepyeni teknoloji şirketleri dünya piyasasında önemli yerlere geldi. 2016 yılında pek çok satın alma ve birleşme ile karşılaştık. Dealogic’e göre, 2016 yılında teknoloji dünyasındaki anlaşmalar 612,9 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı.

10- Didi Chuxing, Uber China’nın operasyonlarını satın aldı: Ağustos ayında gerçekleşen satın almanın tutarı 7 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Çin pazarında faaliyet gösteren Uber, operasyonlarını ülkedeki en büyük rakibi Didi Chuxing’e devretmişti.

9- Computer Sciences Corp, HPE’yi satın aldı: 1959 yılında kurulan Computer Sciences Corporation, Hewlett Packard Enterprise’ı borçları ile birlikte 8,3 milyar dolara satın alarak bünyesine kattı.

8- Tencent, Supercell’in çoğunluk hissesini satın aldı: Clash of Clans’ın geliştiricisi Supercell, son dönemin en önemli oyun şirketlerinin başında yer alıyor. Çinli Tencent ise, Supercell’in %84 hissesi için 8,6 milyar dolarlık bir ödeme yaptı.

7- Micro Focus, Hewlett Packard Enterprise’ın yazılımını satın aldı: Hewlett Packard için 2016 oldukça çalkantılı geçti. HP olarak bildiğimiz şirket, operasyonlarını Enterprise, Servis, Yazılım ve Finansal Servisler olmak üzere dörde bölmüş ve HP Inc. ve HPE olarak iki farklı halinde yoluna devam etmişti. Micro Focus, HPE’nin “çekirdek olmayan” yazılımını satın alarak birleşeceğini duyurdu. Anlaşmanın değeri 8,8 milyar dolar olarak açıklandı.

6- Samsung, Harman’ı satın aldı: Kasım ayında duyurulan anlaşma, Samsung’un şimdiye dek yaptığı en büyük satın alım olarak tarihe geçti.

5- Oracle, NetSuite’i satın aldı: Bulut alanındaki hizmetlerini genişletmek isteyen Oracle, NetSuite’i 9,5 milyar dolara bünyesine kattı.

4- Quintiles Transnational, IMS Health ile birleşti: Sağlık teknolojileri sağlayıcısı IMS Health 1954 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Quintiles ise 1982 yılından bu yana sağlık-bilişim-teknoloji alanında uzmanlaşan bir şirket. Mayıs 2016’da yapılan açıklamaya göre iki şirket güçlerini birleştirdi: Quintiles IMS olarak yoluna devam edecek olan yeni şirket için yapılan anlaşmanın değeri borçlar ile birlikte 14,7 milyar (net, yaklaşık 9 milyar) dolar olarak açıklandı.

3- Analog, Linear Technology’yi satın aldı: 1965 yılında kurulan ve kendi alanında zirvede bulunan Analog, 14,8 milyar dolara Linear Technology’yi satın aldı.

2- Microsoft, LinkedIn’i satın aldı: 26,2 milyar dolar gibi rekor bir ücretle üstelik.

1- Softbank, ARM Holdings’i satın aldı: Temmuz ayında duyurulan anlaşma kapsamında Softbank, işlemci üreticisi ARM’yi 31,6 milyar dolara satın aldı.

Related posts

Apple Watch’a Native Reklamlar Geliyor

Zehra Öney

The New York Times Apple Watch için Tek Cümlelik Haber Yayınlayacak

Zehra Öney

Giyilebilir Kamera Piyasaya Çıkıyor

Zehra Öney
Zehra Öney
Web Sitesi